LifeStyle

Kesä kutsuu liikkumaan

Auringonpaiste, vihreät niityt ja lämpimät rantavedet tarjoavat kuntoilijalle ehtymättömän varaston liikuntamahdollisuuksia ja -paikkoja. Kesän liikuntatrendit jatkavatkin omalta osaltaan kevään trendejä – hyvä treeni ei edelleenkään ole sidottu aikaan, paikkaan tai varusteisiin. Nyt kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota (ajankohtaan sopivasti) liikkumisen luonnollisuuteen.

Luonnollinen liike lähtee omasta kehosta

Luonnollinen liikunta on kokonaisvaltaista kuntoilua, jossa pääosassa on liikkujan oma keho. Monipuolinen ja tasapainoinen treeni hakee inspiraationsa ihmisen luontaisista liikkeistä – niistä samoista, joita jo esi-isämme ovat muinoin tehneet. Luonnollisen liikunnan koulukuntia on useita, ja niiden painottamat liikkeet ulottuvat aina paljasjalkajuoksusta erilaisiin hyppyihin ja punnerruksiin.

Luonnollisen liikunnan kokeileminen ei kuitenkaan vaadi kurssille menoa tai tiettyyn koulukuntaan sitoutumista. Shape.fi:stä löydät useita tunteja, joiden liikkeet toimivat hyvänä aloituspisteenä tälle suosiotaan kasvattavalle tavalle liikkua. Esimerkiksi intervalliharjoituksemme on pakattu täyteen monipuolisia, luonnollisia liikkeitä. Kokeile rohkeasti – huomaat nopeasti, kuinka tehokkaita pelkällä oman kehon painolla tehtävät harjoitteet voivat olla. 

Riko rajoittuneet liikekaavat

Arki kangistaa usein liikekaavamme kehollemme vahingollisiksi. Luonnollisessa liikunnassa huomio keskittyy nimenomaisesti sellaisiin liikkeisiin, jotka ovat muinoin eri muodoissaan kuuluneet päivittäiseen tekemiseen. Esi-isämme ovat joutuneet arjen askareissaan taipumaan mitä monipuolisimmilla tavoilla. Nykyajan toimistotyölläiseen tämä ei enää välttämättä niinkään päde. Kangistuneiden kaavojen rikkominen onkin avainasemassa luonnollisessa liikunnassa. 

Liikuntaharrastuksiin kannattaa hakea vaihtelua. Edellä mainittujen intervalliharjoitusten lisäksi myös monet muut Shape.fi:n lajit tarjoavat pohjaa luonnolliselle liikunnalle. Kokeile vaikkapa jumppa- tai core-tuntejamme, niin huomaat, kuinka monipuolista aito, välineistä vapaa kuntoilu voi olla!

Olohuoneesta luonnon keskelle

Kesä on paras aika viedä treeni olohuoneesta luonnon keskelle. Puistossa, metsäaukiolla tai järven rannassa vietetty kuntoilutuokio onkin luonnollista liikuntaa parhaimmillaan. Shape.fi:n tunnit kulkevat mukanasi minne tahansa. Mobiililaitteiden avulla voitkin nauttia monipuolisesta treenistä luonnon helmassa vaikka päivittäin. Lähde siis rohkeasti ulos ja nauti liikunnasta parhaalla mahdollisella tavalla. Ja kaiken lisäksi trendikkäästi!