LifeStyle

Liikettä ja hyvää mieltä

Tanssi on liikuntaa kaikilla mausteilla. Erilaisia muotoja löytyy rauhallisesta räiskyvään ja oman rytminsä voi löytää jokainen. Liikuntamuotona tanssi kehitää esimerkiksi tasapainoa, kehonhallintaa ja lihasvoimaa hauskimmalla mahdollisella tavalla. Tanssitunnilla unohdetaan hetkeksi arjen huolet ja antautudutaan liikkeen vietäväksi.

Musiikin juhlaa ja vauhdikasta, monipuolista kuntoilua

Tanssiharrastuksesta haaveilevalla on valinnanvaraa. Esimerkiksi jazz, disco, tango, baletti ja street dance ovat vain pieni osa tanssin koko kirjoa. Maallikosta voikin tuntua hankalalta valita itselleen sopiva laji. Onneksi maailmasta kuitenkin löytyy tanssiliikuntalajeja, joista on helppo aloittaa vaikkei olisi aiemmin tanssinutkaan. Tässä niistä kaksi:

Showtanssi on monipuolinen, useita eri tanssityylejä yhdistelevä laji. Kokonaisvaltaiset liikkeet aktivoivat koko kehosi, ja loistavan musiikin tahdittamana tanssitaitosi kehittyy huomaamattasi. Showtanssi on loistavaa liikuntaa, joka tuo hyvinvointia harrastajilleen ympäri maailmaa.

Suomijumppa on liikunnallista tanssia parhaan suomalaisen musiikin tahtiin. Hauska ja hikinen tunti kohottaa kuntoa ja saa hymyn huulille. Shapen oman ohjaajan, Anna-Kaisa Heikell-Kujalan, suunnittelema tunti on ollut hänen salillaan huippusuosittu. Nyt tähän tanssilliseen kuntohetkeen pääsee ensimmäistä kertaa tutustumaan myös verkossa. 

Tanssitaituriksi huomaamatta? 

Tanssissa on pohjimmiltaan kyse motorisista taidoista, jotka kehittyvät vähitellen. Harjoittelussa ei kannattakaan antaa periksi, vaikka liikkeet aluksi tuntuisivat vaikeilta. Tanssitaitoa ei voi ostaa valmiina, mutta ennen kuin huomaatkaan ovat tanssiliikunnan monet hyödyt ulottuvillasi:

* Kestävyytesi ja lihasvoimasi paranee

* Nivelistösi pysyy kunnossa

* Tasapainosi ja liikkeidesi koordinaatio kohenevat

* Kehosi ja mielesi hyvinvointi lisääntyy

Shape.fi:stä löydät huippuohjaajien vetämät Showtanssi ja Suomijumppa -videot. Nyt voit helpommin kuin koskaan antaa tanssin viedä mukanaan – missä ja koska tahansa!