LifeStyle

Keho kuntoon kahvakuulalla

Kahvakuula (kettlebell, girya) on nimensä mukaisesti rautainen kuula, johon on yhdistetty tartuntakahva. Harjoittelu kahvakuulalla kehittää lihaskuntoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa, kestävyyttä ja tasapainoa. Laji onkin kuntoilijalle todellinen runsaudensarvi, jonka parissa ei taatusti pääse pitkästymään!

Laji, joka sopii jokaiselle

Kahvakuulailu sopii kaikille – ikään, kokoon tai sukupuoleen katsomatta. Lajin avulla jokainen voi pienellä harjoittelulla saada paljon hyötyjä. Treenaaminen onnistuu sekä sisällä että ulkona, ja jo viidentoista minuutin päivittäinen kuula-annos tuottaa tuloksia. Monipuolisiin harjoitteisiin kuuluvat esimerkiksi heilautukset, työnnöt ja vedot. Kahvakuulaa on käytetty menestyksekkäästi esimerkiksi yritysten taukoliikunnassa, kuntoutusryhmissä, lasten ja nuorten liikuntatunneilla, senioriliikunnassa ja urheilijoiden lajia tukevissa harjoituksissa – kyseessä on siis todellinen koko kansan kuntoilumuoto.

Shape.fi:n kahvakuulavideoissa harjoittelu aloitetaan perusliikkeistä, joista vähitellen siirrytään haastavimpiin tekniikoihin. Näin pidetään huolta siitä, että harjoittelu on paitsi tehokasta myös turvallista.

Valitse välineesi oikein

Kahvakuulissa on eroja. Metallinen kuula soveltuu parhaiten tehokkaaseen treeniin, sillä sen otekahva ei lämpene hikisenkään harjoitusrupeaman aikana. Muovipinnoitteiset kuulat taasen tarjoavat lattiaystävällisen vaihtoehdon kotona harjoiteltassa.

Valitse oikean kokoinen kuula pohjakuntoasi ajatellen. Näin takaat parhaat tulokset ja vältyt turhilta loukkaantumisilta. Naisille suositellaan 4-12 kiloista kahvakuulaa, kun taas miehet voivat huoletta tarttua 12-24 kiloiseen välineeseen. Jos kotoasi ei vielä kahvakuulaa löydy, kannattaa käydä Shape.fi -verkkokaupassa tutustumassa valikoimaamme.

Tiesitkö tämän kahvakuulasta?

  • Alun perin venäläinen voimailuväline
  • Käytetty ensimmäisen kerran jo 1700-luvulla
  • Nostanut tasaisesti suosiotaan lajina 2000-luvun alusta lähtien
  • On myös kilpaurheilua – ensimmäiset SM-kisat järjestettiin 2009